Rådgivningen til køb af det helt rigtige hus

At købe hus er ikke en nem sag. Det erfarede jeg, da jeg for to år siden købte mit første hus i Århus. Før da havde jeg blot boet til leje i forskellige lejligheder, men da jeg fik et fast job i Århus, som så ud til at være et job, jeg ville have i mange år, valgte jeg at købe et hus.

Jeg fandt et super hyggeligt lille byhus, som jeg følte passede lige til mig. Da jeg ikke har så meget styr på papirarbejde, valgte jeg at søge efter en boligadvokat i Århus. Jeg valgte Hviid Boligadvokater, som gav mig en super god vejledning og rådgivningen gennem hele processen, og så syntes jeg, at deres priser var yderst rimelige.
For prisen fik jeg rådgivning inden for alt følgende:

– Købsaftalen
– Tingbogen
– Servitutterne
– Tilstandsrapporten
– El-rapporten
– Ejendomsfaktarapporten
– Energimærket
– Ejerskifteforsikringen
– Husforsikringer
– BBR meddelelsen
– Referat af evt. ejerforening
– Regnskab og budget fra evt. ejerforening

Da Hviid Boligadvokater gennemgik papirerne på det lille byhus, som jeg havde forelsket mig i, viste det sig desværre, at der var ugler i mosen, og jeg valgte derfor at lade være med at købe huset. Hviid Boligadvokater stod stadig klar til at hjælpe mig med papirerne på det næste hus, jeg fandt. 
Også ved det næste hus, var der noget galt. Her viste det sig, at der i tilstandsrapporten var overset gevaldige mængder af fugt oppe på loftet, og da min egen byggekyndige havde gået huset i gennem, frarådede han mig på det kraftigste at købe huset. Jeg lyttede naturligvis til hans råd.

Efter endnu et par mislykkede forsøg lykkedes det mig at finde frem til et lille hus lidt uden for Århus centrum. Det var et lidt ældre og yderst charmerende hus af den type, som man kun finder i Århus. Det var næsten som taget ud af Den Gamle By, blot mere moderne og i bedre stand. Hviid Boligadvokater gennemgik igen papirerne, og denne gang sagde de god for huset. Jeg var utrolig lettet og lykkelig, for jeg var efterhånden træt af forgæves at lede efter hus. Jeg indgik handlen og flyttede ind kort efter.
Jeg er stadig enormt glad for mit lille hus, og jeg har ikke opdaget nogle fejl eller mangler senere hen, som der ikke var oplyst om i papirerne. Jeg er meget glad for, at jeg valgte at få rådgivning fra Hviid Boligadvokater, ellers havde jeg endt med et rigtig dårligt hus. Jeg kan derfor give Hviid Boligadvokater mine bedste anbefalinger.